Spinnenfobie

Spinnenfobie of Arachnofobie

 

Zeven Belgen op tien zeggen dat ze schrik hebben voor spinnen.

Ben jij één van hen?

 

En één op de vijf Belgen en Nederlanders vinden spinnen in huis onhygiënisch.

Dat blijkt uit een internationale enquête van de Belgische Arachnologische Vereniging ARABEL over angst voor spinnen.

Bij drie op de tien mensen zou die angst zo’n ernstige vorm aannemen, dat we kunnen spreken van een echte spinnenfobie of arachnofobie. Waarschijnlijk is het de meest voorkomende vorm van dierenfobieën.

Confrontatie met spinnen kan bij ernstige spinnenangst leiden tot paniekaanvallen met bijvoorbeeld hartkloppingen, duizeligheid, hyperventilatie, doodsangsten, zweten/transpireren en vluchtdrang.

 

Veel mensen vinden hun angst zelf overdreven, maar intussen zitten ze er wel mee.

Ze zijn niet alleen bang als ze een spin zien, zelfs een dode spin, maar ze zijn ook bang voor plaatsen die hen aan spinnen en spinnenwebben doen denken: zolders, en zelfs sommige vakantiebestemmingen.

Het is normaal dat we bang zijn van onbekende of mogelijk gevaarlijke beesten.

Dat is een overlevingstrekje dat we van de evolutie hebben meegekregen.

Waarom de evolutie ons ook een afkeer voor spinnen meegegeven heeft, is echter niet zo duidelijk, ook al zijn verschillende Afrikaanse spinnensoorten (wij mensen komen uit Afrika) giftig.

 

Dat die afkeer bij sommigen onredelijk wordt, heeft volgens psychologen te maken met een angstwekkende ervaring in hun vroege kindertijd.

Die ervaring zelf bent u meestal vergeten.

Spinnenangst lijkt nogal eens in de familie te zitten, wat kan wijzen op overerving, maar evengoed op aangeleerd gedrag.

Ook onze onze cultuur zit er voor iets tussen, want er zijn streken en volkeren waar spinnenfobieën veel minder vaak voorkomen dan bij ons, al zitten er daar – in tegenstelling tot bij ons – soms wél gevaarlijke spinnen.

 

Dankzij onze jarenlange ervaring gaan wij u helpen en bent u angstvrij in ongeveer 3 sessies.

 

Maak nu een afspraak en wordt angstvrij!

Hypnose clinic

 

Vestiging Oost-vlaanderen/Brabant

Steenweg 191

9473 Welle

 

Vestiging Antwerpen/Limburg

Platanenlaan 34

2980 Zoersel

 

© Copyright. All Rights Reserved.

hypnose, afvallen, vermageren, stoppen met roken, stress, depressie, hypnotherapie, therapie, hulp, pijn, migraine, hoofdpijn, chronisch, chronische pijn, cluster, clusterhoofdpijn, ziekte van horton, bang van spinnen, spinnenangst, spinnen angst, vliegangst, bang van vliegen, vlieg angst, slapenloosheid, kan niet slapen, zelf hypnose, alternatieve geneeskunde, beste hypnose, beste hypnotherapeut, hypnotherapeut